NIS2: nieuwe wet voor cybersecurity

NIS2: in 2024 vastgelegd in wet

Vanuit Europa komt een nieuwe richtlijn voor digitale veiligheid: NIS2. Deze “Network and Information Security” richtlijn gaat (vooralsnog) in op 17 oktober 2024 en zal worden vertaald naar een Nederlandse wet. Een flink aantal bedrijven (essentiële en belangrijke NIS2 bedrijven, omzet > 10 miljoen of meer > 50 medewerkers) zullen verplicht maatregelen moeten gaan nemen op het vlak van cybersecurity.

Bij overtreding van de wet kunnen boetes worden opgelegd tot maximaal 10 miljoen Euro of 2% van de wereldwijde omzet van een bedrijf.

Wil je weten of jouw bedrijf ook moet voldoen aan de NIS2? Check dit op de website van de overheid: NIS2 Zelfevaluatie.

NIS2 Keurmerk Samen Digitaal Veilig

Het platform Samen Digitaal Veilig heeft een NIS2 keurmerk opgezet. Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB Nederland en VNO-NCW.

Het NIS2 Keurmerk is veel meer dan alleen een certificaat – het geeft je de tools die je nodig hebt om je bedrijf toekomstbestendig te houden in onze steeds veranderende digitale wereld. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom je het NIS2 Keurmerk wilt halen:

  • Veiligheid boven alles
  • Snel en eenvoudig voldoen aan de wet
  • Raak je grote klant niet kwijt
  • Kostenbesparing
Wil je ook goed en snel laten zien dat je bedrijf cyberveilig werkt? Meld je dan aan via Samendigitaalveilig.nl!
NIS2 keurmerk

NIS2 Keurmerk

Het NIS2 Keurmerk, onderdeel van Samen Digitaal Veilig, vormt een belangrijke schakel tussen bedrijven die samen streven naar betere cyberveiligheid. Als jouw bedrijf essentieel of belangrijk is en moet voldoen aan de NIS2 wetgeving, dan helpt dit keurmerk je om de eisen van deze wet haalbaar te maken voor je leveranciers. Ben jij een leverancier? Met het NIS2 Keurmerk laat je aan je klanten zien dat je veilige werkmethodes hanteert en voldoet aan de gestelde voorwaarden.

NIS2 ondersteuner

NIS2-ondersteuner

Webmedia works is gecertificeerd NIS2-ondersteuner. Voor Samen Digitaal Veilig ondersteunen wij bedrijven en hun leveranciers om te voldoen aan de zorgplicht in de toeleveringsketen van NIS2. 

Daarbij begeleiden wij bedrijven via 1-op-1 sessies en webinars om hun NIS2 Keurmerk te behalen.

Tevens helpen we bedrijven met de coördinatie van de stappen voor de te nemen maatregelen. Dit allemaal zodat een bedrijf vlot voldoet aan de voorwaarden voor het behalen van het NIS 2 Keurmerk.

Ondersteuning nodig?

Heb je ondersteuning nodig bij het behalen van een NIS2 Keurmerk? Of wil je meer informatie over NIS2? Neem dan contact op met Samen digitaal veilig of Versterking. Al onze opdrachten voor NIS2 ondersteuning lopen via Versterking.

Neem direct contact op voor meer informatie!